– Grafisk produktion och original­arbete

Hem » Våra tjänster

Grafisk original­produktion och original­arbete i Göteborg

Text & Grafik är en produktionsbyrå för dig som behöver hjälp med kvalitativ trycksaksproduktion. Vi har lång grafisk och typografisk erfarenhet av originalproduktion. Hos oss får du direktkontakt med våra originalare och kreatörer för att skapa ett effektivt arbetsflöde. Vi arbetar med både små och stora uppdrag från våra beställare.

Text & Grafik produktionsbyrå Göteborg, våra tjänster

Originalarbete och grafisk originalproduktion fram till tryckfärdigt original

Ibland vet våra kunder precis vad dom vill ha, ibland har dom bara en vag aning. Vi anpassar oss efter kundens behov. Det betyder att vi kan ta emot färdiga texter och bilder som våra originalare sätter efter dina givna anvisningar. Det kan också betyda att vi plockar fram idéer, texter och layout för såväl en enskild annons som till hela kampanjer. Vi hjälper dig med broschyrer, kataloger, annonser, årsredovisningar, tidningar osv.

Tryckning

Om du har önskemål att din trycksak skall tryckas på ett specifikt tryckeri tar vi gärna kontakt med detta och säkerställer att vi producerar trycksaken efter tryckeriets önskemål beträffande ICC-profiler osv. Vi kan också erbjuda dig tryckning av ditt material via våra handplockade samarbetspartners.

Design och grafisk profil

Det är viktigt att följa sitt företags grafiska profil i kommunikation till sina kunder. Tilltänkt målgrupp skall känna igen ert material innan dom börjar läsa det. Detta sparar både tid, pengar och stärker ert varumärke. Har ni en profil, följer vi den och skapar er reklam inom de givna ramarna. Vi kan också hjälpa dig att uppdatera er grafiska profil om företagets varumärke t.ex. om du önskar att den skall förtydligas och/eller få ett modernare och mer tidsenligt utseende. Har företaget ingen given profil kan vi hjälpa er att ta fram en sådan.

Större projekt

Alla uppdrag kräver olika yrkeskunskaper och färdigheter. Vid större projekt skapar vi en arbetsgrupp och en produktionskedja för att produktionen skall bli så effektiv som möjligt. Projektet administreras av vår projektledare som blir din kontaktperson. Till tidningsproduktion kan vi dessutom erbjuda dig administration av annonsörer och annonsmaterial samt annonsproduktion.

service_tgRåd och information

För att få ett optimalt resultat finns det ett antal saker du bör tänka på innan du skickar ditt material till oss. Om du känner dig osäker, kontakta oss så hjälper vi dig med råd och information.

Vi på Text & Grafik jobbar i Mac-miljö med välkända design- och bildprogram.
Det är inga hinder om du arbetar i PC-miljö. Vi kan ta emot de flesta textfiler och dokument från PC och skickar korrektur som pdf:er om vi inte kommit överens om annat korrekturförfarande. Skall du sända digitalt material kan du sända max 100 mb på mail. Vi kan även lägga upp ett ftp-konto åt dig där du kan skicka större dokument. Naturligtvis går det även bra att skicka skisser, usb-minnen, äldre broschyrer, m.m. per post.

ICC-profiler & Färginställningar i tryck
För att dina bilder ska bli bra vid tryck behöver de anpassas för de speciella förutsättningar som råder vid det aktuella tryckeriet. Profilerna styr konverteringen från RGB till CMYK eller gråskala för att skapa de bästa bilderna. Utan en ICC-profil riskerar bilderna att förlora nyanser och detaljer i mörka områden och färger kan förändras.

ICC-profiler & Färginställningar i digitala medier
För att bilden skall se likadan ut på olika digitala medier (t. ex. dataskärmar, projektorer och tv-apparater) måste enheterna vara färg-kalibrerade, samt bildfilen måste innehålla en ICC-profil (t.ex. sRGB eller Adobe RGB).

Har du en färdig text kan du sända den till oss antingen som en word-fil eller om det är en kortare text kan du skriva ner den direkt i ett mail. Om du vill ha hjälp med att ta fram nya texter eller att språkligt korrigera din befintliga text står våra copy-writers gärna till ditt förfogande.

Om du har egna bilder
Tänk på att alla digitala bilder har en maxstorlek i tryck. Detta varierar efter kvalitén och upplösningen som grundfilen har. Varje korregering innebär att att information förändras och att man därmed också begränsar filen för framtida förändringar. Spara alltid en kopia av grundfilen! I normala fall rekommenderar vi en upplösning på 300 dpi (eller större) vid 1:1 storlek. När du skickar obehandlade bilder till oss är vi tacksamma om bilderna sparas i PSD-format (Photoshop-format), raw eller i JPG-format med högsta kvalitetsinställning. Skicka alltid bilden i RGB-format så gör vi färgsepareringen. ICC-profilen måste vara sparad i bildfilen (t.ex. sRGB eller Adobe RGB). Bilder från webbsidor är i normala fall i 72 dpi, dessa är olämpliga att användas till trycksaker. Om du är osäker på bildbehandling, bildretusch och färgkorrigeringar är vi tacksamma om du skickar bilden helt orörd. Vi korrigerar bilden så att den blir optimal för tryck. Om bilden behöver bildretusch, följer vi dina anvisningar eller skiss.

Saknar du bilder?
Vi kan leta fram och köpa in prisvärda bilder till de flesta sammanhang från olika bildbyråerna. Vi har även duktiga fotografer att tillgå om mer specifika bilder önskas.

Korrektur som lämnas gäller för formgivning, bilder och texter om inget annat angivits. Läs noggrant igenom det och kontrollera all information som stavning, typsnitt, färger, bilder, layout osv. Du lämnar alltid dina ändringar skriftligen till oss, men du kan även komplettera dem med ett förklarande telefonsamtal/möte. När vi korrigerade dina ändringar får du ett nytt korrektur. Detta förfarande fortsätter tills du lämnat oss ett slutgiltigt godkännade av originalet. Vi ansvarar inte för ev. fel som ej är rättade av er i korrekturet.

PDF-filer
PDF används i första hand som ett distributionsformat, för såväl visning på skärm som för utskrift och tryck. Lågupplöst PDF använder vi till korrektur och högupplöst / tryckoptimerad PDF är det format vi använder för att leverera original till tryckerier.

Det här kan vi erbjuda dig

 • Broschyrer
 • Foldrar
 • Flyers
 • Annonser
 • Kataloger
 • Produktblad
 • Visitkort
 • Skyltar
 • Tidningar
 • Årsredovisningar
 • Tidningsproduktion
 • Originalproduktion
 • Originalarbete
 • Med mera
p

Referenser

p

Att tänka på när du skall skicka underlag till oss

För att få ett optimalt resultat finns det ett antal saker du bör tänka på innan du skickar ditt material till oss. Läs mer om detta under ”Råd och information”.